Maria - dit ben ik

” Beter laat dan nooit denk ik, maar ik heb nu een baan waar ik met hart en ziel mee bezig kan zijn. Na de sportacademie in Den Haag te hebben afgerond heb ik 3 jaar in het vak gewerkt. Best leuk, maar mensen om mij heen gingen met zoveel plezier naar hun werk, dat moest toch mogelijk zijn! Na een jaar zoeken en wikken en wegen wist ik het dan eindelijk. Ik word fotograaf. ‘Hoe dan?!’ zie ik je denken. Ik ben een nacht in bed gaan liggen met mijn armen over elkaar, vastberaden te bedenken wat voor mij nu de ideale baan zou zijn. Ik maak m’n hele leven al filmpjes en foto’s van alles om me heen maar nog nooit bij stilgestaan dat ik dit ook voor andere mensen kon doen! Oke, als ik morgen wakker word en ik denk er nog steeds zo over, dan ga ik eens serieuze stappen ondernemen. De volgende morgen stap ik m’n bed uit en maak een kop koffie voor mezelf. Ik ga zitten op de bank en kijk recht tegen m’n TV kast aan. Ik zie 2 oude camera’s van mijn opa en oma staan die ik geërfd heb na hun overlijden het jaar ervoor. Ik denk bij mezelf: ‘Het staat dus gewoon ook al een jaar voor m’n neus?’. Ik heb me die dag ingeschreven bij de Fotoacademie in Amsterdam en een half jaar later heb ik m’n vaste baan opgezegd en me ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Maria van de Valk Dat was allemaal in 2013 en ik ben nog steeds zo blij dat ik m’n leven heb omgegooid. Ik heb een risico genomen en ben er beter/gelukkiger uitgekomen. Elke shoot, bruiloft, edit achter de computer, geniet ik 100% van. De blije gezichten en berichten van de mensen die ik krijg na een shoot maken me elke keer weer gelukkig. Ik wist wel dat ik plezier kon hebben in mijn werk! ”.

In de eerste drie jaar als bruidsfotograaf heb ik heel veel als 2nd shooter meegelopen met Liefdesmomenten, gevestigd in Rotterdam. Ik heb ontzetten voor geleerd van Niels & Grace. Heel soms fungeer ik nog als back up fotograaf voor ze, maar eigenlijk heb ik bijna nooit meer tijd ivm mijn eigen bruidsparen. Ik heb inmiddels mijn eigen 2nd shooters verzameld en het is erg prettig om voor elkaar een back up te kunnen zijn in tijden van nood! Een paar lieve woorden van Liefdesmomenten: "Een bruiloft van 15u lang? Geen probleem. Een stoere, sportieve fotografe met een Duracel-batterij inside. Dat is Maria. Na de sportacademie te hebben gedaan besloot ze om haar hart te volgen en het roer om te gooien. Nu is ze full time met fotografie bezig."

Ik kom graag in gesprek met je maak dan een persoonlijke offerte voor je. Heb je een speciaal idee of iets wat niet bij mijn diensten staat? Geen probeem? Niks is te gek en ik kan met je mee denken! Of ga je volgend jaar trouwen of zelfs nog dit jaar? Je weet het maar nooit, ik check meteen of ik beschikbaar ben en we kunnen aan de slag. Ik ben creatief en bedenk toffe dingen terplekken, maar ik kan ook goed in opdracht werken als jij al iets in je hoofd hebt. Dus neem contact met me op voor meer informatie. App, mail of bel me!

Diafragma
06 23 55 22 97
info@leeffotofilm.nl